Riznica stvaralaštva

MAĐIONIČAR MASKIRAN U UČITELJICU

Naša koleginica Nakica Antić iz Svrljiga, eklatantan je primer da učitelji ne neguju krasnopis samo na tabli. Naime, ovaj mađioničar maskiran u učiteljicu, osim kredama, podjednako vešto „pišeˮ i noževima – po voću i povrću. Tako su, na primer, Nakičinih ruku ruže jedine ruže koje se slobodno, bez brige, možete usuditi da pojedete (iako će vam verovatno biti žao), budući da ih ona stvara rascvetavanjem lubenica, rotkvi, jabuka, te su njeni povrćno-voćni aranžmani pravi sinestetički praznici za sva čula. Kao neko ko oduvek ima „oko za detaljeˮ, Nakica nastoji da i čulo vida bude podjednako zastupljeno kao i čulo ukusa obiljem šarolikosti koju duboreže.
Nakičine čarolije tu ne staju, već njena magija i medenjake oblači u prigodno ruho – novogodišnje, božićno, uskršnje ili kakvo već poželite, pa često stičete utisak da lutate zajedno sa Ivicom i Maricom kroz nepregledno carstvo slatkiša ili ste zavirili u neku drugu Grimovu bajku, dok zajedno sa Brankom Kockicom pevate „tamo su kuće od čokolade, prozori su od marmeladeˮ.
 Pošto je izazovno njene čarolije oslikati samo rečima, nadamo se da će ih prateće fotografije vernije dočarati, te da ćete uživati u njima i da ćemo se složiti u zaključku da je Nakica definitivno najbolji karving majstor među učiteljima i najbolja učiteljica među karving majstorima.
Uživajte u fotografijama Nakičinih radova. Klikom na jednu fotografiju otvara se galerija.
Redakcija elektronske revije Prosvetionik

.