Из наше учионице

Преко стрипа до знања

Пројекат „Преко стрипа до знања” је настао као резултат праћења интересовања ученика и начина на који они најбоље и најлакше усвајају нова знања. Живећи у ери ИКТ-а желела сам да спојим забавно и корисно. Стрип је одувек, због својих илустрација, привлачио младе више него сам текст на папиру без слике. На тај начин, кроз стрип, млади доживљавају причу која је испричана и при том остаје запамћена и препричавана. Још ако у стрипу постоји омиљени лик, постигнут је потпун успех.

Наградни конкурс „Дигитална експедиција”, 2021.године ми је дао могућност да своје идеје спроведем у дело и освојим 3. место у Републици Србији у рангу основних школа. Обрадом наставних садржаја из разних области кроз стрип, ученицима ће учење бити занимљивије и лакше. Постављам блог под именом пројекта на конкурсу и анализирам које су потребе за обрадом и објављивањем илустрованог садржаја. Стрипови према садржају припадају некој од области: ТиТ, Информатика, Српски језик и књижевност и др.

Нека нам учење буде креативно, практично и лако…

Снежана Илић, профeсор технике и технологије

Зовем се Снежана Илић, професор сам технике и технологије у ОШ „Мирко Јовановић” у Крагујевцу. Са дипломом Техничког факултета у Чачку радим у настави 24 године. Читав живот ми је окренут ка усвајању нових знања и како их применити или пренети другоме, првенствено деци. Изазови су моја снага, спознајем своје способности, склоности и вештине за које, као и многи од нас, нисам знала да поседујем и уједно помажем ученицима да их пронађу у себи. Целоживотно учење не познаје године, небо је граница…